A húst felkockázzuk, a csontot is kettévágjuk, megmossuk. A bőrkét is beleszeljük a zsírosával együtt, de nagyobb darabokra, hogy ki lehessen szedni, ha megfőtt.
A húst feltesszük főnni annyi hideg vízben, hogy ellepje. Ha felforrt, le is lehet szedni a habját. Amikor már jól összeforrt, rátesszük a kockára szelt hagymát, a felszeletelt paprikát, a paradicsomot, az összeszelt fokhagymát, a borsot, a babérlevelet és megsózzuk.
Kb. fél órai főzés után 3 evőkanál pirospaprikát teszünk rá, és jó sűrű szaftosra főzzük. Kóstoljuk és után ízesítjük. Aki szereti, 1 dl bort is önthet bele.
Sós vízben főtt hasábburgonyával tálaljuk, de bele is lehet főzni a burgonyát, csak vigyázni kell, nehogy leégjen. Bármilyen savanyúval és kenyérrel tálaljuk.